Leiding

Bij OKV worden de turn/tumbling/kleuter/recreatielessen gegeven door de hoofdleiding, samen met assistentes.
Iedereen die bij OKV les geeft, heeft hiervoor een opleiding bij de KNGU gevolgd en heeft een diploma. Deze diploma's heten leider 1, 2 of 3.
Wil je de leiding van OKV beter leren kennen?
Lees hieronder wat informatie over ze!
 

 Mijn naam is Seya van de Bilt en ik geef les aan de Jongtalenten en de A-selectie. Naast het lesgeven, zit ik ook in het bestuur van OKV en ben ik hoofd van de technische commissie.
Ik ben moeder van 3 dochters en werk als Apothekersassistente in een dienstapotheek in Utrecht. Vroeger heb ik zelf geturnd, en toen mijn oudste dochter in de selectie kwam ging het weer kriebelen bij mij. Ik wilde lesgeven!
Op mijn 40ste heb ik daarom de opleiding Leider 2 gedaan (assistentenopleiding)
en meteen daarna de opleiding Leider 3, beiden vanuit de KNGU. Nadat ik de opleidingen had behaald, ben ik gaan les geven bij OKV. Ik geef met heel veel plezier les; ik geniet ervan als turnsters vooruit gaan en daarbij ook nog met veel plezier komen trainen! Zoals ik zeg: ‘je bent nooit te oud om te leren!’ 


 Mijn naam is Danielle en ik ben "hulp" juf van de jongtalenten en de A-selectie. Ik ben moeder van 2 dochters, Jara en Nynke,  en oja ik werk ook nog 3 dagen per week. 
Zelf heb ik vanaf mijn 4de tot mijn 16e geturnd. Helaas moest ik er door een blessure mee stoppen. In deze periode heb ik mijn assistenten diploma gehaald en heb ik geruime tijd les gegeven aan kleuters. Ik ben door mijn dochter weer terug gekomen in de turnwereld  (het bloed kruipt waar het gaan kan). Ik vind het erg leuk om les te geven en doe dit ook met veel plezier. Het is mooi om met de turnsters nieuwe dingen te leren, en wat zijn we trots met z’n allen als het lukt!  


 Mijn naam is Erna Bruijnes, en ben afgestuurd aan het CIOS in Arnhem.
 Vanaf september 2013 geef ik samen met Laura van Veen de B-selectie les. Ik vind het belangrijk dat de turnsters het naar hun zin hebben en dat ze met plezier komen turnen. Natuurlijk moet er ook hard getraind worden, maar wanneer de turnsters met plezier komen en motivatie hebben om hard te trainen, dan word ik daar alleen maar nóg enthousiaster van. Ook ben ik de trainster van de tumblinggroepen, wat ik erg leuk vind om te doen. Ook hier vind ik het plezier van de kinderen erg belangrijk! Ik hoop dat ik de kinderen op een spelenderwijze manier verder kan helpen in hun ontwikkelingen, zowel persoonlijk als lichamelijk. Naast deze lessen ben ik op de woensdagen ook nog assistent trainster van de A-selectie ‘verplichte oefenstof’ in de turnhal. 
De passie voor turnen is ontstaan toen ik zelf als 6-jarig meisje bij OKV kwam ‘gymmen’ en ik al snel door mocht stromen naar een selectie groep. In mei 2013 ben ik gestopt i.v.m. mijn zomerstage en ik dacht: 'nu is het wel genoeg geweest'. Sinds kort ben ik het turnen toch weer op gaan pakken, omdat ik het stiekem toch wel miste Ik ben Marsha Burggraaff en ben hoofdleiding van de recreatiegroepen van OKV. 
 Ik zit al vanaf mijn 7e op turnen bij OKV en vanaf mijn 13e ben ik gaan assisteren bij de lessen. In dat jaar heb ik de opleiding assistent leider 2 gevolgd bij de KNGU. In Juni 2014 ben ik afgestudeerd Fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht en ben vanaf september 2014 werkzaam als fysiotherapeut bij fysiobroekhuizen. Vanuit deze achtergrond vind ik het belangrijk om in mijn lessen aandacht te besteden aan het goed uitvoeren van de elementen, zodat blessures mogelijk voorkomen worden. In september ben ik gestart met de master kinderfysiotherapie in Utrecht. Helaas is het daarom lastig voor mij om les geven bij OKV te combineren met werk en opleiding. Werken met kinderen vind ik erg leuk om te doen, daarom wil ik nog veel langer blijven lesgeven bij OKV en mijn kennis vanuit mijn opleidingen hierin gaan toepassen. In mijn lessen staan naast het voorkomen van blessures, het plezier in het sporten centraal. Ik zie het als een uitdaging om verschillende elementen van het turnen aan te leren op spelenderwijze en een creatieve manier, zodat het kind genoeg uitdaging krijgt en plezier heeft en blijft houden in het bewegen/turnen.
Naast het lesgeven bij OKV, turn ik op dit moment zelf ook in de A-selectie.
Ik wens iedereen veel plezier in het turnen, tumblingspringen en/of gymmen!

 Ik ben Laura van Veen, en geen samen met Erna les aan de B selectie, en ben ik trainster van de tumblinggroep 13+. Ook verzorg(de) ik de lessen van het beweegdiploma.Naast het lesgeven zit ik ook in het bestuur van OKV, en heb als taak PR, website & communicatie. Nadat ik 2 jaar ballet had gedaan begon ik op mijn 7e met turnen. Ik ben momenteel bezig met de opleiding Sport- en bewegingsleider via Scheidegger. Hierdoor geef ik nu ook les bij de Aapjeskooi in Utrecht. In november 2014 heb ik mijn leider 3 diploma behaald. Ook heb ik een jurybrevet (TD3) en jureer regelmatig op de wedstrijden waar OKV aan meedoet. Ondanks dat ik het aardig druk heb binnen OKV vind ik het heel leuk om te doen! Ik vind het geweldig om te zien dat kinderen plezier hebben in het gymmen/turnen, en daar word ik zelf ook vrolijk van!
  Ik ben Jitske Wagenaar en ik ben hoofdleiding van de kleutergroepen en assisteer bij de recreantengroepen.
Eind 2012 heb ik het diploma assistent leider 2 gehaald en ik heb ook mijn leider 3 gehaald, waardoor ik zelfstandig voor de groep mag staan. Hiernaast studeer ik Dierwetenschappen in Wageningen. Zelf heb ik ook lang geturnd en nu blijf ik nog betrokken bij OKV door het lesgeven, wat ik heel leuk vind! Ik heb het erg naar mijn zin hier en ik hoop dat jij net zo veel plezier hebt als ik!
 Ik ben Emma van Veen en ik assisteer bij de 1e en 2e tumblinggroep, bij de 2 kleutergroepen, en de recreanten + groep. Ik heb in April 2012 mijn leider 1 gehaald bij OKV, en in februari 2015 heb ik mijn leider 2 gehaald. Bij deze cursus leer je elkaar les geven en om te vangen. In 2016 heb mijn jurybrevet (TD2) behaald en jureer ik regelmatig op wedstrijden. Ik vind het erg leuk om de kinderen iets nieuws te leren en om de kinderen te helpen tijdens de les.