Turnen

Selectie

 
De jongtalenten trainen op het moment op de maandag samen met de A-selectie. Na een jaar wordt er besloten in welk nivo een turnster het beste past. Ze kunnen dan doorstromen naar de A of de B-selectie. In de A-selectie zitten turnsters die turnen in de 3de, 4de of de 5de divisie, en in de B-selectie zitten turnsters die in de 6de divisie turnen. Zowel de A als de B selectie turnsters hebben 2 voorwedstrijden. Hier turnen ze een oefening op 4 toestellen; de sprong, brug, balk en de verende vloer. Aan de hand van hun leeftijd en in welk nivo ze zitten kunnen ze een vloeroefening op muziek doen. Aan de hand van deze 2 voorwedstrijden kan een turnster doorstromen naar een regiofinale, en vanuit hier kunnen ze doorstromen naar een districtfinale.
 

Trainster A-selectie: "Je bent nooit te oud om te leren!"

Mijn naam is Seya van de Bilt, en ik geef les aan de Jongtalenten en de A-selectie. Naast het lesgeven, zit ik ook in het bestuur van OKV en ben ik hoofd van de technische commissie. Ik ben moeder van 3 dochters en werk als Apothekersassistente in een dienstapotheek in Utrecht. Vroeger heb ik zelf geturnd, en toen mijn oudste dochter in de selectie kwam ging het weer kriebelen bij mij. Ik wilde lesgeven!


Op mijn 40ste heb ik daarom de opleiding Leider 2 gedaan (assistentenopleiding) 
en meteen daarna de opleiding Leider 3, beiden vanuit de KNGU. Nadat ik de opleidingen had behaald, ben ik gaan les geven bij OKV. Ik begon met een jongensgroep en was hulpleidster bij de B-selectie. Na een korte tijd werd ik hulpleidster bij de Jongtalenten, waar mijn toen 5 jarige dochter Ilse trainde. Na een paar jaar ben ik de A-selectie volledig gaan lesgeven. Mijn dochter Ilse zit nog steeds in de A selectie. Om goed op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen, volgen de leidsters bij OKV bijscholingen. Voor mij geldt dat de bijscholingen o.a. gericht zijn op de turnelementen die voorkomen in de D (=District) Oefenstof  de N (=Nationaal) oefenstof en de 4de en 5de divisie, aangezien de turnsters die ik les geef in de A-selectie in deze divisie uitkomen. Naast de bijscholingen, heb ik ook de opleiding voor praktijkbegeleider gevolgd. Hiermee begeleid ik turnsters bij hun opleiding Leider 2 (assistentendiploma), en ook de turnsters die de opleiding Leider 3 doen. Deze groep turnsters is de toekomst voor OKV, zij kunnen met de opleiding Leider 3 zelfstandig een groep lesgeven. 
Al met al geef ik met heel veel plezier les; ik geniet ervan als turnsters vooruit gaan en daarbij ook nog met veel plezier komen trainen! Zoals ik zeg: ‘je bent nooit te oud om te leren!’ 

 
 

A-selectie

 



B-selectie